Haridustehnoloogiline nõustamine — 1. kontakttund

Mida tähendab minu arvates:

  • haridustehnoloogia
    Algselt arvasin, et peamiselt nö õppematerjalide edastamine elektrooniliselt ja internetis õppimisvõimaluste loomist. Ehk kogu tavapärase õppematerjali erineval moel “elektroniseerimine”.
    Selgus, et veel tähtsam on hariduse pool — õppedisain ning õpetamisfilosoofia ja -viisid. E-asjandus on vaid suurepäraseks abivahendiks.
  • haridustehnoloogiline nõustamine
    Esmapilgul pidasin selleks teiste õpetajate nõustamist, kuid see on ilmselt ka õppijate toetamine. Nõustamine — kuidas saab õpetaja teha oma loengu vm õpetamismeetodi mitmekülgsemaks, efektiivsemaks, huvitavamaks, kasutades IT vahendeid.

Mida ootan kursuselt?
Tegelikult tulin siia kursusele “puhta lehena”, ei oskagi midagi konkreetset oodata, sest arvan, et kõik on selle nurga alt täitsa uus. Püüan seda võimalikult hästi vastu võtta.

Probleem igapäevatöös?
Ei ole veel sotsiaalvõrgustike ja õpikeskkondadega väga harjunud. “Jupikaupa” iseõppimise asemel tahakski tervikumat pilti. Seni pole lihtsalt söandanud kõiki olemasolevaid vahendeid kasutada, kuid tunnetan, et tulevikus on sellised oskused möödapääsmatud. Mitte üksnes riiklikus haridussüsteemis vaid ka laiemalt.

Lisa kommentaar