Arvutipõhised testid

“Kaua tehtud — kaunikene,” ütleb Eesti vanasõna. Kogemata ununenud kolmas kodutöö ja refleksioon on nüüd olemas.

Katsetamiseks valisin veebipõhised tööriistad — kaksikud PETS ja TATS (soovituse järgi) ning Zoho Challenge’i (juhuslik valik). Teiste töid, tagasisidet ning Hansu tehtud kodutööde kokkuvõtet piiludes sain pisut aimu, mis mind ees ootab.

Kogemus oli tore, olen varem katsetanud testide tegemist IVAs (suletud õpihaldussüsteem), myUdutu sees ühe väikese osana.
Minu jaoks on oluline, et testi saaks ametliku/kokkuvõtva (formative) hindamise jaoks teha avatuks mingiks kindlaks ajavahemikuks (päev, nädal, aasta) ning määrata testi avamisel ka vastamisaeg (kas 5 min, 2 tundi vm). IVAs ja Zoho Challenge’is on see olemas. Kahjuks pole aga sageli programmis ajavõtu näitu, et kui palju on täitmiseks aega järele jäänud. See teeb asja veidi ebamugavaks. Ilmselt on see võimalus olemas tasulistel/kallimatel/keerukamatel programmidel. Zoho Challenge’i puhul avastasin selle võimaluse alles siis, kui kasutasin vistutamise koodi, siis saab soovi korral lisada ka järelejäänud aja näidu.

PETSi ja TATSi puhul on väga hea see, et need on veebipõhised, tasuta ja samas saab valida paljude erinevate küsimuse tüüpide vahel. Zoho Challenge’i tasuta versioon oli minu jaoks veidi liiga vähe võimalusi pakkuv.

Proovitestide asukoht veebis on järgnev.
1. Zoho Challenge’i test (püsiviide, ilma ajavõtuta). Vt parem järgmist.

1.1 Zoho Challenge’i test — vistutamise kood, koos ajavõtuga. Kleepimisel muutus HTML kood küll millegi pärast tavaliseks veebiviidaks. Selle kohta paluks asjatundjate abi.
https://challenge.zoho.com/welcomeToTest.do?aId=46117000000002083&subDomain=urmaso&isIframe=true&advNav=true&timer=true

2. PETS-i test.
http://ait.opetaja.ee/pets/selftest.faces?id=399

Lisa kommentaar